Chokladmoussetårta till min frus födelsedag!

DT   17 november, 2014   Kommentarer inaktiverade för Chokladmoussetårta till min frus födelsedag!

(12-15 portioner)


Eftersom det är min frus födelsedag idag så hade hon ”beställt” en sådan här. 

En av våra favorit LCHF-tårtor (helt sockerfri) och väldigt god, som man enkelt kan förbereda dagen innan.  Låt tårtan stå kallt över natten för bästa resultat.
Ingredienser Brun mousse:
250 gram 70% choklad
4 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche

Ingredienser Vit mousse:
4 dl vispgrädde
200 gram philadelphiaost
1,5 tsk ekologiskt vaniljpulver (ej vaniljsocker!!)
(ev. en gnutta sukrin)

(Här kan man modifiera lite om man vill genom att blanda ner t ex hallon eller blåbär i den vita moussen)

Garnering: Hallon alt blåbär, vispad grädde

Beskrivning Brun mousse:
Hacka chokladen. Värm hälften av grädden i en kastrull.
Ta bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen i grädden tills den

smält och chokladröran är blank och slät.
Vispa resten av grädden och creme fraichen till tjock konsistens.
Vänd ner grädden i chokladröran och vispa så att de blandas.

Vit mousse:
Vispa grädden och tillsätt philadelphiaosten, vaniljpulvret och

ev. sötningsmedel som t ex stevia eller lite smält honung.
Vispa till det är tjockt och välblandat.

MONTERING
Klä en springform (löstagbar kant) med plastfilm, ca 23 cm i diameter.
Bred ut 2/3 av den bruna moussen i botten.
Bred ut den vita moussen ovanpå och avsluta med 1/3 brun mousse.
Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten.
Ta tårtan ur formen och lägg upp på ett fat.
Dekorera med hallon och spritsad grädde.