(12-15 portioner)
Ingredienser Vit mousse: Garnering: Hallon alt blåbär, vispad grädde Beskrivning Brun mousse: Vit mousse: MONTERING
250 gram 70% choklad
4 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
4 dl vispgrädde
200 gram philadelphiaost
1,5 tsk ekologiskt vaniljpulver (ej vaniljsocker!!)
(ev. en gnutta sukrin)
Hacka chokladen. Värm hälften av grädden i en kastrull.
Ta bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen i grädden tills den
Vispa resten av grädden och creme fraichen till tjock konsistens.
Vänd ner grädden i chokladröran och vispa så att de blandas.
Vispa grädden och tillsätt philadelphiaosten, vaniljpulvret och
Vispa till det är tjockt och välblandat.
Klä en springform (löstagbar kant) med plastfilm, ca 23 cm i diameter.
Bred ut 2/3 av den bruna moussen i botten.
Bred ut den vita moussen ovanpå och avsluta med 1/3 brun mousse.
Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten.
Ta tårtan ur formen och lägg upp på ett fat.
Dekorera med hallon och spritsad grädde.