Finalloppet – Göteborgsklassikern!

DT   1 november, 2014   Kommentarer inaktiverade för Finalloppet – Göteborgsklassikern!

I november förra året så bestämde jag mig för att sätta upp ett mål för i år, jag och brorsan kom överens om att göra Göteborgsklassikern (Hisingen runt 5 mil cykling, Göteborgssimmet 1000m simning i Delsjön och Finalloppet 10km löpning i Skatås). För att klara av simningen på ett bra sätt så hittade jag en grundkurs i crawl för vuxna 12ggr med start i Januari på Kristinedal, ett av de roligaste sakerna jag gjort på bra länge. Så fort jag hade avslutat grundkursen anmälde jag mig till fortsättningskursen som just nu pågår. 


För en månad sedan fick jag hem diplomet för Göteborgsklassikern lite förvånande och det berode tydligen på att jag förra året sprang finalloppet. Det visade sig att för att klara Göteborgsklassikern så behövde man fullfölja dessa tre delar under ett år ej nödvändigtvis under ett kalenderår. Jag kände dock att jag ville klara klassikern under 2014 så diplomet är inte så mycket värt förrän jag har sprungit och genomfört finalloppet även i år. 

För några timmar sedan så avslutade jag årets finallopp och tävlingen var ett enda stort lidande. För några dagar sedan så började jag få mer och mer ont i ländryggen på höger sida. Det som känns knepigt är att det smärtar i olika situationer och olika lägen som om någon nerv eller liknande har kommit i kläm. Under uppvärmningen idag så smärtade det rätt bra när försökte öka tempot så det var bara att ta det lugnt. Jag hade funderingar enda fram till start om jag skulle avstå tävlingen men beslutade mig några minuter före start att springa ändå. Jag ville verkligen genomföra hela göteborgsklassikern under 2014 enligt målet jag hade för året. 

När väl loppet startade så fick jag verkligen kämpa från första steget till sista mot värk vid varje stegnedsättning och mentalt så intalade jag mig själv att bara köra på och genomföra loppet. Jag lyckade till slut ta mig i mål på tiden 50:38 vilket känns fantastiskt bra med tanke på omständigheterna. Det är 3:22 snabbare än förra årets resultat. 

Mitt mål i år var att genomföra Göteborgsklassikern, nu är det målet avklarat och det känns jätteskönt!!