Chokladfondant med myntamarinerade hallon

DT   31 oktober, 2014   Kommentarer inaktiverade för Chokladfondant med myntamarinerade hallon

Det här är en av mina favorit efterrätter. Det går att förbereda den i förväg, både myntamarinaden och smeten. När man har blandat ihop allt så kan man ställa det i kylskåpet, viktigt är att ta fram smeten i god tid så att den blir rumstempererad innan man gräddar. Jag hittade receptet i Facebook gruppen Low Carb Gourmet.
Ingredienser:
200 g mörk choklad
150 g smör
3 msk strösocker (eller motsvarande mängd sötningsmedel)
3 äggulor
3 ägg
3 msk mandelmjöl
3 dl hallon
0,75 dl socker (eller motsvarande mängd sötningsmedel)
1 dl myntablad
Gör så här:
Myntamarinerade hallon:
Mixa socker och mynta i en mixer. Lägg i en skål tillsammans med hallonen och låt dra i ca 1 timme.
Mosa sedan hallonen med myntablandningen.
Smörj 6 formar (à ca 1,5 dl) med rikligt med smör. Lägg tillklippta, smorda bakplåtspappersrundlar i bottnen.
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna lite.
Vispa smör och socker mjukt med elvisp.Vispa först ner en äggula i taget, sedan resten av äggen.
Rör ner mjölet och chokladen försiktigt.
Låt smeten bli rumstempererad, rör den mjuk om den förvarats kallt. Fördela i formarna.
Vid servering:
Sätt ugnen på ca 200 grader.
Grädda på galler i nedre delen av ugnen i ca 9-12 min, kanterna ska vara gräddade och mitten lös.
Servera med grädde och de marinerade hallonen.