Wienernougat

DT   25 oktober, 2014   Kommentarer inaktiverade för Wienernougat

Idag fick det bli en favorit i repris, den här wienernougaten är mycket god och uppskattad av både familjen och gäster som hälsar på.  Detta går att röra ihop på bara några minuter, sedan in med det i frysen för att några timmar senare skära upp i lagom stora bitar. Nedan har ni grundreceptet och det går att modifiera på många olika sätt.

200 gram 80% (minst) choklad
200 gram mandelsmör (kung markattas)
2 dl rostade mandelspån eller krossad mandel (finns att köpa på ica)
1msk kokosolja
flingsalt

Rosta mandelspånen i en torr panna. Smält choklad, kokosolja och mandelsmör i en kastrull på låg värme och rör ner mandelspånen och salta. Häll upp i liten bakpappersklädd form och ställ kallt. Skär upp i lagom rutor när det stelnat.

Modifiera:
Istället för mandelspån/krossad mandel kan man ha i lakrispulver eller andra nötter/bär man tycker  om t ex pistage eller blåbär.
Istället för mandelsmör så kan man också ha i hasselnötssmör (kung markatta)