Panerad kyckling med smörfräst blomkål och avokadomajonnäs

DT   18 oktober, 2014   Kommentarer inaktiverade för Panerad kyckling med smörfräst blomkål och avokadomajonnäs

Dagens lördagsmiddag blev barnens favorit, panerade kyckling med smörfräst blomkål och en egen gjord avokadomajonnäs.

Panerad kyckling:
4 portioner

Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 ägg
2 tsk dijon senap
mandelmjöl
rapsolja 2/3 & kokosolja 1/3
salt, fem peppar, curry

Gör så här: Skiva upp filéerna i lagom stora bitar se till att de inte är för tjocka. Vispa upp äggen och tillsätt dijonsenapen och vispa ihop äggen och senapen. Doppa/rulla kycklingen först i ägg blandningen därefter i mandelmjölet. Panera på lagom hög värme i rapsolja och kokosolja tills kycklingen fått en gyllenbrunfärg.

Smörfräst blomkål:
3 portioner

Ingredienser:
400g blomkål
1 vitlök
smör
ingefära
salt
flingsalt

Gör så här: Koka upp blomkålen i saltvatten i 1 min. Häll av och ha i en rejäl klick med smör i en stekpanna. Lägg i den finhackade vitlöken och därefter blomkålen när vitlöken har blivit lite glansig. Blanda runt blomkålen i pannan och så att den suger upp all smör och vitlök tillsätt flingsalt, servera.

Avokadomajonnäs:
Receptet är taget ur boken: Matkärlek av Anne Aobadia.
Kan varmt rekommendera boken, en bra bok med mycket bra recept som passar både nybörjaren såväl som den mer erfarne.

Smaklig måltid!