Simpass lördag morgon

DT   12 oktober, 2014   Kommentarer inaktiverade för Simpass lördag morgon

Igår morse åkte jag och min bror till Valhalla, målet var att köra ett lugnt simpass ca 1000m. Klockan åtta var vi i vattnet och började med 100m benspark med platta och långa armtag. Därefter så fokuserade jag på TI.

Jag simmade 100m med dolme för att fokusera på både armteknik och andning, jag körde både 2, 3 och 4 andning. Det som dock känns bäst är varannan 2 andning varannan 3 andning jag får ett helt annat flyt i simningen vilket känns bra.

Efter 100m med dolme så körde jag 100m utan hjälpmedel för att hitta rytm och flyt med benspark och armtag. Så fortsatte jag tills vi hade simmat våra 1000m. Jag intalade mig under hela passet att slappna av och sträcka ut så mycket jag kunde för att få ett så bra glid som möjligt. Passet kändes väldigt bra och lugnt, vi avslutade som vanligt med att en lång bastu. Valhalla har både torr och våtbastu, favoriten är helt klart våtbastun. Tyvärr var kallbasängen avstängd för reparation annars är det en regel att gå i och vara i åtminstone runt 10min innan vi går in i bastun igen.

Skönt att ha kört ett pass på morgonen och ändå ha hela dagen kvar.