Seedningsloppet Mölndal 5 okt 2014

DT   5 oktober, 2014   Kommentarer inaktiverade för Seedningsloppet Mölndal 5 okt 2014

Idag var det dags för seedningsloppet inför Göteborgsvarvet i Mölndal. Jag har gått och laddat sedan i mitten av veckan, vilat från all träning sedan onsdagsmorgon.

Inför frukosten funderade jag på hur mycket och om jag skulle äta något eftersom starten redan gick kl 11. Jag har under hela sommaren har jag varit ute flera gånger på förmiddagen och sprungit på fastande mage och det har gått superbra och jag har känt mig stark. Jag tog dock beslutet att äta lite lätt kl 8 det blev en fetkaffe (kaffe med smör och kokosfett och till det blev det ett ägg och en smörgås (egen gjort fröbröd, receptet kommer läggas ut framöver).

Jag kom till Åby i god tid och gick in för att hämta min nummerlapp och jag kände mig stark och såg fram emot loppet. Det blåste lite med en temperatur på runt 13 grader och jag var fundersam över klädvalet, t-shirt eller långärmad. Valet föll på långärmat. Starten gick och ca 550 löpare gav sig iväg, jag startade ganska långt fram med en förhoppning att hänga på några av lagkompisar från Solvikingarna. Första kilometrarna gick bra och jag hittade rytmen men tempot var för högt, ÖVERMODIG. Jag fortsatte springa men efter 4 km började jag känna att kroppen inte hade den kraften jag hoppats på jag borde ha sänkt farten, lätt att säga i efterhand. Jag hade gått ut för hårt och låg efter de första 4 km på ca 4.08 tempo vilket är på tok för fort för mig. När vi kom in för varvning efter 5km på Åby-travbana kände jag hur jag var tvungen att kämpa rejält både mentalt men också fysiskt. Benen kändes som bly och löpare efter löpare sprang om mig kändes det som. Andra varvet var en lång plåga och till slut så närmade sig målet. Väl i mål så fick jag tiden 47.55 vilket är det snabbaste jag någonsin sprungit 10km på. Målet var att slå tiden från Midnattsloppet för 1,5 månad sedan och det gjorde jag med 1min och 19 sekunder skillnaden var dock att när jag kom i mål på midnattsloppet som är mycket mer kupperat så kände jag mig urstark idag var jag helt slut.

När jag kom hem så gick jag in och tittade på vad jag hade i snittpuls idag och under midnattsloppet samt jag jämförde tempot och det är helt klart så att jag inte får gå ut så här hårt, en bra och nyttig läxa att ha med sig i framtiden.

Nu ser jag fram emot middag med familjen, det blir pulled pork med en vitkålssallad med bacon och potatis.